Міжнародна конференція «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» ACIT’2022!

26 вересня 2022 by 0 Comment

 Сьогодні у м.Списька Капітула (Словаччина) розпочала роботу 12 Міжнародна конференція «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» ACIT’2022!

Цьогорічний захід об’єднав учених із понад 40 країн світу. Організатори конференції: Західноукраїнський національний університет,  Католицький університет у Ружомберку (Словаччина), Університет Південної Чехії (Чехія), Технологічний інституту Деггендорфа (Німеччина), Вроцлавський університет економіки та бізнесу (Польща).

Сучасні інформаційні технології мають вирішальний вплив на зміни, що відбуваються у соціумі. Наші уявлення про світ змінюються, бо він стає глобалізованим. Інфраструктура інформаційно-комунікаційних технологій пронизує наскрізь наше життя.

Вітаючи учасників зустрічі, ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий промовив: «Сьогоднішній світ перейшов на новий етап життя, де головну роль виконує інформація, а також економіка, що будується на ній. Сучасний розвиток інформаційного суспільства безпосередньо пов'язаний з необхідністю збору, обробки і передачі величезних об'ємів інформації, перетворенням інформації у товар, як правило, значної вартості. Розвиток ІТ-сфери зближує людей, й усі ми стаємо єдиною незалежною системою, долаючи географічні, економічні, політичні, мовні кордони. Впевнений, що під час роботи конференції відбудеться  конструктивний міжнародний діалог,  жваві дискусії, виникнуть нові ідеї та підходи до подолання викликів сьогодення». 

Модератор зустрічі - декан факультету інформаційних комп’ютерних технологій ЗУНУ  Микола Дивак. Оголошуючи роботу конференції, він зазначив: «ACIT’2022 - це унікальна можливість створити спільноту людей, які презентуватимуть новітні дослідницькі концепції, обмінюватимуться ідеями та розробками задля розширення та співробітництва між партнерами у міжнародній освітній, науковій і проєктній  діяльності».

Перед присутніми виступив ректор Католицького університету у Ружомберку Ярослав Демко: «Шановні партнери, високоповажні науковці! Сучасне суспільство навряд чи можна уявити без ІТ-галузі. Радий, що сьогодні разом із міжнародною спільнотою ми зібралися, аби обговорити перспективи комп’ютерних інформаційних технологій й  ІТ-послуг».

На пленарному засіданні виступив запрошений спікер Ян Фесл, професор Чеського технічного університету із доповіддю «Аналіз та ідентифікація шифрованого трафіку в Інтернеті / Analysis and identification of encrypted traffic on the Internet».

Впродовж першого дня роботи конференції було заслухано 69 доповідей у трьох паралельних секціях:

1)      Обчислювальний інтелект і математичне моделювання (Computational Intelligence and Mathematical Modelling);

2)      Information in Economy and Management (Інформація в економіці та менеджменті);

3)      Спеціалізовані інформаційні та комп'ютерні системи (Specialized Information and Computer Systems).

Переконані, що ця зустріч представників освітньої еліти стане міцним підґрунтям для поглибленого партнерства та інтеграції України до світової наукової спільноти.

Rate this item
(0 votes)

Ви бажаєте навчатися в нас, але не знаєте з чого розпочати?