Науковці кафедри долучилися до 13 міжнародної конференції ACIT’2023

22 вересня 2023 by 0 Comment

 

 

21 вересня у м. Вроцлав, Польща, розпочала роботу 13 міжнародна конференція  13th International Conference on Advanced Computer Information Technologies ACIT’2023, головним організатором якої уже тринадцятий рік поспіль є Західноукраїнський національний університет.

До учасників звернулася ректор класичного університету Тернополя Оксана Десятнюк: «Високоповажні учасники  13th International Conference on Advanced Computer Information Technologies ACIT’2023! У час глобальних викликів, динамічних змін та стрімкого інноваційного розвитку, міжнародна наукова спільнота об'єднує свої зусилля для забезпечення якісної та ефективної роботи у сфері інформаційних комп’ютерних технологій.   Бажаю усім учасникам плідних дискусій, наукових пошуків, цікавих відкриттів та реалізації усіх задумів. Нехай ваші досягнення та плани стануть рушійною силою у розвитку сучасних комп'ютерних інформаційних технологій!»

Відрадно, що у конференції беруть участь учені із 54 країн світу, які готові ділитися досвідом та презентувати свої напрацювання, продукувати новаторські ідеї й удосконалювати математичне моделювання та обчислювальний інтелект, кібербезпеку, спеціалізовані інформаційні та комп'ютерні системи, штучний інтелект і пізнавальні системи, інформацію в економіці та управлінні, інформаційні технології в освіті.

Науковці Західноукраїнського національного університету активно інтегруються у світовий науковий простір, вивчаючи новий досвід, аналізуючи дані та створюючи нові програмні продукти. Науковці закладу вищої освіти ЗУНУ активно займаються розробкою та впровадженням інформаційно-аналітичних систем, ведуть інформаційну боротьбу й захищають від ворожих кіберзагроз.

Учені відіграють невід'ємну роль у цифровій революції, допомагаючи впроваджувати інновації в усі сфери життя. Їхні дослідження, розробки та знання створюють основу для стійкого розвитку сучасного суспільства. У майбутньому ця роль науковців у процесі цифровізації буде надзвичайно важливою, і вони продовжуватимуть впливати на технологічний ландшафт та наше суспільство.

Цього року АСІТ’2023 організовує факультет комп'ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету (Україна), Вроцлавський університет економіки та бізнесу (Польща), Католицький університет в Ружомберку (Словаччина), Інститут технології Деггендорфу (Німеччина), Інститут прикладної інформатики Південночеського університету (Чехія).

Голова вченої ради ЗУНУ Андрій Крисоватий сказав: «Шановні науковці!  Вітаю Вас на 13th International Conference on Advanced Computer Information Technologies ACIT’2023! Ця подія є результатом співпраці учених та фахівців із різних країн, які мають спільний інтерес до розвитку інформаційних технологій. Приємно, що упродовж років міжнародна наукова спільнота наполегливо працює, аби зробити свій внесок у розвиток науки і технологій, впроваджуючи новітні системи й методики».

Перша щорічна Всеукраїнська школа-семінар для молодих вчених та студентів «Передові комп'ютерні інформаційні технології» відбулася у травні 2011 року. Вона була організована факультетом комп'ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету та Асоціацією фахівців з комп'ютерних інформаційних технологій. У 2017 році 7-ма ACIT’2017 вперше стала Міжнародною конференцією, яка об’єднала багатьох науковців світу.

Західноукраїнський національний університет приділяє велику увагу новим освітнім ініціативам для розвитку ІТ-освіти та інтеграції кращих світових практик у системі підготовки ІТ-фахівців.

Цьогоріч наукова еліта світу продовжує об'єднуватися заради спільних цілей та прогресу у різних галузях науки, розширюючи горизонти досліджень та обговорюючи нові підходи й важливі проблеми.  ACIT’2023 – це науковий майданчик для дискусій та інноваційних рішень. 13th International Conference on Advanced Computer Information Technologies ACIT’2023  – чудова можливість для дослідників обмінятися досвідом і знаннями у галузі комп'ютерних наук і налагодити професійні контакти.

Також привітали учасників ACIT’2023 ректор Вроцлавського економічного університету, професор Анжей Калета, завідувач кафедри Вроцлавського економічного університету, професор Артур Рот.

Із доповідями виступили доцент Університету Південної Богемії - Лібор Досталек, професор Технологічного інституту Деггендорфа - Вольфганг Дорнер, проректор з освітньої роботи Католицького університету в Ружомберку - Мартін Тарай.

Співголова конференції – проректор з наукової роботи ЗУНУ Микола Дивак подякував колегам за співпрацю, зазначивши: «Незважаючи на те, що в Україні триває повномасштабна війна, ми продовжуємо працювати разом, об’єднуючи наші зусилля для перемоги. Дякуємо нашим партнерам, які пліч-о-пліч із українськими ученими боронять освітній фронт, шукають нові рішення та підходи, сприяють поступу науки у світі. Слава Україні!»

Працюймо, щоб змінювати світ, адже горизонти пізнання безмежні!

 

Rate this item
(0 votes)

Ви бажаєте навчатися в нас, але не знаєте з чого розпочати?